Aircondition service

Klimaanlæg og aircondition

Med et aircondition servicetjek, sikrer du at dit klimaanlæg er i topform og du undgår at skulle reparere det, hvilket ofte er omfattende. Derfor anbefaler vi, at du får dit airconditionanlæg serviceret én gang årligt, f.eks. om foråret, hvor solen begynder at skinne og varmen stiger i kabinen.

Når dit airconditionanlæg er serviceret, sikrer du at hverken du eller din familien bliver ‘ristet’ i en sommervarm bil. Og du sikrer også, at din bil holder dig varm om vinteren og der er en behagelig temperatur i kabinen samtidig med, at dine ruder holdes dugfri.

Fast pris på aircondition service

Vi har faste priser på aircondition service og prisen afhænger af, hvilket kølemiddel din bil bruger. Nyere biler (typisk fra efter 2015) bruger et kølemiddel, der hedder R1234YF, hvilket er lidt dyrere end det traditionelle kølemiddel, som ældre biler bruger.

Få et gratis forårstjek

Lige nu får du et gratis forårstjek, når du bestiller et aircondition eftersyn.

Vores forårstjek indbefatter:

  • Påfyldning af sprinklervæske

  • Kontrol af kølervæskestand

  • Kontrol af motoroliestand

  • Kontrol af lygter

  • Kontrol af viskerblade

  • Kontrol af horn

  • Kontrol af forrude for stenslag og revner

Aircondition service

Typisk biler fra før 2015.

Serviceeftersyn på dit aircondition anlæg inkl. kølemiddel, sporemiddel og klimakompressorolie.

Pris: 1.245,00 inkl. moms

Book en tid her

Aircondition service (R1234YF)

Typisk biler fra efter 2015.

Serviceeftersyn på dit aircondition anlæg inkl. kølemiddel, sporemiddel og klimakompressorolie.

Pris: 1.495,00 inkl. moms

Book en tid her

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

Den primære forskel på aircondition og klimaanlæg er, at klimaanlægget er lidt mere teknisk og gør brug af følere og sensorer i bilen for at sikre at du har den rette temperatur. Ofte ser man også, at man på de to forsæder kan have forskellig temperatur. Dét er et klimaanlæg.

Et airconditionanlæg har oftest blot en tænd-sluk funktion og hjælper til at du hurtigt kan få en anden temperatur i bilen end den der er når du kommer ind. Den har ikke følere og sensorer tilknyttet i samme grad som klimaanlægget.

service på airconditionanlæg og klimaanlæg

Hvorfor skal du have aircondition service?

Dit airconditionanlæg vil i løbet af året tabe en lille smule af den airconditionvæske (kølemiddel) som er på anlægget og når mængden af kølemiddel bliver for lav, holder dit anlæg op med at virke. Derfor er det vigtigt at du får serviceret dit airconditionanlæg, så du sikrer at du ikke løber tør.

Det kan f.eks. være op til ferier, hvor din bil trænger til at få et tjek.

Lugter dit airconditionanlæg?

Mange refererer til at deres airconditionanlæg lugter af “sure sokker” og dét tilfælde er det en rigtig god idé at få serviceret din aircon. For så kan det nemlig være et tegn på, at der er kommet skimmelsvamp og bakterier i anlægget, som har fået lov til at gro. Dét kan være et stort problem for helbredet og skal derfor fjernes øjeblikkeligt.

De “sure sokker” kommer forbi rester af pollen og støv ikke bliver fjernet og derfor får lov til at sætte sig, hvorefter der udvikles skimmelsvamp og bakterier.

I sådanne tilfælde skal dit anlæg have en omgang airconditionrens, som fjerner svamp og bakterier. FDM anbefaler, at man får renset sit aircondition anlæg ca. hvert andet år.

aircondition lugter

Det kan du selv gøre

Du skal sørge for at fjerne blade og andet snavs, som sætter sig omkring køleanlæggets kondensator. Den sidder forrest i motorrummet og ligner en helt almindelig køler (i en slim-line udgave). Fjern alt skidt omkring kondensatoren.

Et andet lille tip er at slukke for aircon-anlægget ca. 10 minutter før du er færdig med din køretur – specielt på varme sommerdage. Det minimerer nemlig risikoen for at der sætter sig bakterier i anlægget.

Book et aircondition service

Hos Elektro Center har vi faste priser på aircondition service og vi kan ofte sikre at du kommer hurtigt til.

Kontakt os og lad os finde en tid til service.

Book en tid her