Aircondition service

Klimaanlæg og aircondition

Med et aircondition servicetjek, sikrer du at hverken du eller din familien bliver ‘ristet’ i en sommervarm bil. Du sikrer også, at din bil holder dig varm om vinteren og der er en behagelig temperatur i kabinen samtidig med, at dine ruder holdes dugfri.

Samtidig bliver man ikke så nemt træt, når man har den rigtige temperatur i kabinen. Desuden reguleres luftfugtigheden, og luften renses for støv og røg.

Men det kræver, at dit airconditionanlæg er serviceret – ellers kan det blive en ubehagelig oplevelse, at køre en tur i bilen.

Hvad er forskellen på aircondition og klimaanlæg?

Den primære forskel på aircondition og klimaanlæg er, at klimaanlægget er lidt mere teknisk og gør brug af følere og sensorer i bilen for at sikre at du har den rette temperatur. Ofte ser man også, at man på de to forsæder kan have forskellig temperatur. Dét er et klimaanlæg.

Et airconditionanlæg har oftest blot en tænd-sluk funktion og hjælper til at du hurtigt kan få en anden temperatur i bilen end den der er når du kommer ind. Den har ikke følere og sensorer tilknyttet i samme grad som klimaanlægget.

Hvorfor skal du have aircondition service?

Dit airconditionanlæg vil i løbet af året tabe en lille smule af den airconditionvæske (kølemiddel) som er på anlægget og når mængden af kølemiddel bliver for lav, holder dit anlæg op med at virke. Derfor er det vigtigt at du får serviceret dit airconditionanlæg, så du sikrer at du ikke løber tør.

Det kan f.eks. være op til ferier, hvor din bil trænger til at få et tjek.

Lugter dit airconditionanlæg?

Mange refererer til at deres airconditionanlæg lugter af “sure sokker” og dét tilfælde er det en rigtig god idé at få serviceret din aircon. For så kan det nemlig være et tegn på, at der er kommet skimmelsvamp og bakterier i anlægget, som har fået lov til at gro. Dét kan være et stort problem for helbredet og skal derfor fjernes øjeblikkeligt.

De “sure sokker” kommer forbi rester af pollen og støv ikke bliver fjernet og derfor får lov til at sætte sig, hvorefter der udvikles skimmelsvamp og bakterier.

I sådanne tilfælde skal dit anlæg have en omgang airconditionrens, som fjerner svamp og bakterier. FDM anbefaler, at man får renset sit aircondition anlæg ca. hvert andet år.

Det kan du selv gøre

Du skal sørge for at fjerne blade og andet snavs, som sætter sig omkring køleanlæggets kondensator. Den sidder forrest i motorrummet og ligner en helt almindelig køler (i en slim-line udgave). Fjern alt skidt omkring kondensatoren.

Et andet lille tip er at slukke for aircon-anlægget ca. 10 minutter før du er færdig med din køretur – specielt på varme sommerdage. Det minimerer nemlig risikoen for at der sætter sig bakterier i anlægget.

Book et aircondition service

Hos Elektro Center har vi faste priser på aircondition service og vi kan ofte sikre at du kommer hurtigt til.

Kontakt os og lad os finde en tid til service.

Book en tid her

BLIV RINGET OP